Видалення доменів в зонах .UA

03.11.2023

Ми вже писали раніше, що більшість українських реєстрів на початку війни припинили видалення доменів. Реєстр CUNIC, який обслуговує домени .co.ua, .biz.ua та .pp.ua досі тримає мораторій на видалення, і поки що не збирається відновлювати звичайну роботу. Решта реєстрів з 1 травня 2023 року відновила роботу стандартного регламенту відносно видалення доменів, а з 1 листопада починають видалятись і домени, які перейшли в redemptionPeriod від початку війни до 1 травня.

Фактично, з 1 листопада домени тільки починають змінювати стан з redemptionPeriod на pendingDelete, а видалятись почнуть з 06.11.2023. Видалення більшості накопиченого обʼєму відбудеться протягом 1-3 місяців, але не всі реєстри будуть розподіляти видалення на довгий термін. Наприклад, 7 листопада, очікуємо шквал звільнень дніпропетровських доменів — за нашою інформацією, всі відкладені видалення буде виконано протягом одного дня.

В звʼязку з цим кількість доменів в списках на voodoo.domains найближчим часом буде вражаючою. Це вже можна побачити в списках за 6 листопада.

Ми до цього трошки підготувались, і тепер Ви можете фільтрувати списки за зонами, і за різноманітними параметрами, а також скачувати список у вигляді txt-файлу для аналізу в сторонніх системах. На горі списку Ви побачите повідомлення про оновлення сайту і посилання на сторінку преміум-доступу, перейдіть за ним і отримайте доступ до всіх функцій БЕЗКОШТОВНО.

Через незʼясовані причини (можливо наша помилка, можливо помилка в роботі реєстрів), певну кількість доменів, які за нашими даними ще не мали звільнитись, було видалено з реєстрів. Ми опрацюємо цю інформацію, і опублікуємо списки цих доменів в нашому телеграм-каналі voodoo.domains (посилання діє протягом тижня).

Замовлень: , на суму грн.